[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1560777659697{padding-bottom: 50px !important;}”][ultimate_heading main_heading=”Serious Gaming” heading_tag=”h3″ alignment=”left” sub_heading_font_size=”desktop:20px;” sub_heading_line_height=”desktop:30px;” el_class=”accent-subtitle-color” main_heading_font_size=”desktop:30px;” main_heading_line_height=”desktop:40px;” sub_heading_margin=”margin-bottom:20px;” main_heading_style=”font-weight:bold;” main_heading_margin=”margin-bottom:5px;”]Schellinger CTC ontwikkelt Serious Games. Van een simulatie van een dagdeel tot management games van meerdere dagen.[/ultimate_heading]

[ultimate_heading main_heading=”Welke beslissingen neem jij onder druk? En wat doet dat met de samenwerking?” alignment=”left”][/ultimate_heading][vc_column_text]Een bijzondere trainingsvorm is het spelen van een spel: een serious game. Het is een middel dat voor diverse doeleinden ingezet kan worden. In trainingen wordt vaak gebruik gemaakt van rollenspelen om vaardigheden te oefenen, op een (veel) grotere schaal kan dat ook in de vorm van een management game.

Een goed opgezette game dient altijd meerdere doelen. Bijvoorbeeld het verbeteren van de samenwerking en het ontwikkelen van een gezamenlijke strategie. Of het leren omgaan met stress en het testen en verbeteren van procedures.

In games kan gebruik gemaakt worden van een breed scala aan ingrediënten: simulaties, trainingsopdrachten, acteurs, visualizers, fotografen, sprekers, etc. Een game wordt altijd op maat gemaakt voor de vraag van uw organisatie.

Aviation Game Week
Een voorbeeld is de Aviation Game Week die jaarlijks voor 200 studenten van de Hogeschool van Amsterdam gedurende vier dagen wordt georganiseerd. Een simulatie, workshops, TED-Talks, serieuze vraagstukken, keynotes van topsprekers, een echt nieuwsmedium: alles wordt in werking gezet om de deelnemers onder druk te zetten en te laten presteren. Klik hier voor meer informatie en een impressie.

Lessen uit de Luchtvaart
Een ander voorbeeld van een serious game is de training Lessen uit de Luchtvaart. In een dag gaan kleine teams zelf vliegen in een levensechte Boeing 737 simulator en functioneren als luchtverkeersleiding, waarna aan het einde van de dag een vertaalslag gemaakt wordt naar de eigen organisatie.

Andere voorbeelden:
• Sustainability Awareness Game
• Business and Organizational Identity Game
• Innovation Challenge[/vc_column_text][ultimate_heading heading_tag=”h3″ alignment=”left” sub_heading_font_size=”desktop:20px;” sub_heading_line_height=”desktop:30px;” el_class=”accent-subtitle-color” main_heading_font_size=”desktop:30px;” main_heading_line_height=”desktop:40px;” sub_heading_margin=”margin-bottom:20px;” main_heading_style=”font-weight:bold;” main_heading_margin=”margin-bottom:5px;”]Benieuwd hoe we een Serious Game voor uw organisatie zouden kunnen ontwikkelen? Neem gerust contact op. We komen graag een keer kennismaken.[/ultimate_heading][/vc_column][/vc_row]