Schellinger consulting training en coaching

Ontstaan

Schellinger CTC is opgericht in 1990 door Jaap Schellinger en in 2012 overgenomen door zijn zoon, Sander Schellinger. Van oudsher zijn we een trainingsbureau gericht op de human factor in bedrijven.

Dat betekent dat we veel ervaring hebben met het verzorgen van trainingen voor diverse organisaties.

Een belangrijk uitgangspunt daarbij is dat een training nooit het einddoel is. Een training is een middel om tot betere prestaties te komen. In de loop der jaren zijn advies en conceptontwikkeling toegevoegd aan het dienstenaanbod.

Altijd op maat

We werken altijd op maat, of het nu gaat om een training, een game of een coachingstraject. Dat betekent niet dat we elke keer het wiel opnieuw uitvinden, het betekent wel dat we altijd kijken naar de specifieke vraag, de mensen en de context. En dat we op basis daarvan een dienst leveren. Wij worden graag vroeg in het proces betrokken om samen met onze opdrachtgevers te bedenken wat het beste ingezet kan worden om de doelen te bereiken.

Persoonlijke klik is daarbij een voorwaarde voor succes. We gaan altijd eerst het gesprek aan om te kijken of we bij elkaar passen.

Gently Falling

Onze werkwijze is samengevat in de slogan: Learning by gently falling on your face, leren door met vallen en opstaan te experimenteren met nieuw gedrag. Maar wel in een prettige en veilige omgeving. Hierbij vinden wij het belangrijk om mensen zich bewust te laten worden van zowel hun kwaliteiten als hun valkuilen. Zo bieden wij hen de kans om optimaal gebruik te maken van hun mogelijkheden en om “niet effectief” gedrag bij te sturen.

Lange termijn

Wij geloven in de lange termijn. Wij werken vaak jarenlang met dezelfde organisaties. In die zin zijn we echt de huis-adviseur, de committed outsider: we kennen onze klantorganisaties goed, weten welke mensen er werken, waar ze mee bezig zijn. In verschillende fases van ontwikkeling staan we ze bij. En, heel belangrijk, we verwijzen op tijd door naar experts op andere vlakken.

Zonder dure woorden

Wij zijn gewend om zonder dure woorden, min of meer “recht voor z’n raap”, maar met respect te zeggen waar het op aankomt. Daardoor creëren we snel een plezierige sfeer waarin men zich gemakkelijk thuis voelt. Een sessie waarin niet gelachen wordt is bij ons niet geslaagd!

Resultaatgericht

– altijd op maat –